Leta i den här bloggen

tisdag 21 september 2010

Glutamaatti-karboksypeptidaasi GCPII on NAAG peptidaasi

Wikipedialähde:

Glutamate carboxypeptidase II (GCPII) (also known as N-acetyl-L-aspartyl-L-glutamate peptidase, NAAG peptidase, or NAALADase) is an enzyme that in humans is encoded by the FOLH1 [folate hydrolase (prostate-specific membrane antigen) 1] gene. Human GCPII contains 750 amino acids and weighs approximately 84 kD.

GCPII is a zinc metalloenzyme that resides in membranes. Most of the enzyme resides in the extracellular space. GCPII is a class II membrane glycoprotein. It catalyzes the hydrolysis of N-acetylaspartylglutamate (NAAG) to glutamate and N-acetylaspartate (NAA) according to the following reaction scheme:[3][4]

Reaction Scheme of NAAG Degradation by GCPII: GCPII + NAAG → GCPII-NAAG complex → Glutamate + NAA
Entsyymi on myös vastuussa gamma-linkkiytyneitten glutamaattien irrottamisista polygammaglutamaattifolaatista, jolloin folaatti voidaan kuljettaa ravinnosta kehoon ja se voi toimia foolihappovitamiinina. Sen takia entsyymillä on myös nimi foolihappohydrolaasi.
GCPII lisää epäsuoraan ja suoraan glutamaatin pitoisuutta extrasellulaaritilassa.
Suoraan, koska se pilkkoo NAAG- molekyylin NAA ja Glutamaatti molekyyleiksi.
Epäsuoraan, sillä NAAG suurissa pitoisuuksissa estää neutrotransmittereitten GABA:n ja glutamaatin vapautumista ja tämä tapahtuu suoralla interaktiolla presynaptiseen II ryhmän mGLuR reseptoreihin , aktivoiden ne. Jos on NAAG-peptidaasia niin NAAG- määrät voidaan pitää kontrolloituina eikä GABA , Glu eikä muut hermonvälittäjäaineet ole inhiboituneina.
2-PMPA and analogues
Thiol and indole thiol derivatives
Hydroxamate derivatives
Conformationally constricted dipeptide mimetics
PBDA- and urea based inhibitors
 • 6.4 Other potential therapeutic applications
 • Neurodegegeneratiivisia tauteja mainitaan tässä useita. Niissä hyperglutaminergisen neuronivauriota voidaan hillitä NP inhibiittorilla. Glutamaatti suurin pitoisuuksina extrasellualaritilassa neuroni väleissä on toksinen tekijä.
  • Laboratiivinen skitsofreniforminen tila joka tehdään aiheuttaa PCPAngel dust molekyylillä, vähenee tämän GCPII entsyymin inhiboimisesta , samoin palkkiojärjestelmään vaikuttavat seikat kuten kokaiini, alkoholi , nikotiini , jotka aiheuttavat addiktiota , ovat myös glutamaattipitoisuuksiin assosioituneita ja NAAG ja GCPII omaavat niissä säätelyvaikutuksia. Entsyymi-inhibiittorilla saadaan näissä tiloissa etuja. NAAG/NP järjestelmä osallistunee siihen neuraaliseen mekanismiin mistä on peräisin kokaiinin hillitön himo kohtaukselliset tarpeen liipaistumiset, alkoholin käytän tarve ja lääkeaddiktio. Sen takia NP estäjillä voi olla uuden terapeuttisen molekyylin merkitys sellaisissa keskushermostoperäisissä tiloissa.

  • 6.4.5 Diabetic neuropathy

  • 6.4.6 Drug addiction
  • 6.4.7 Other diseases and disorders
 • 7 References
 • 8 External links
  • (HUOM tämän neuronaalisen entsyymin yhdistäminen Alzheimerin tautiin ja APP- proteiinin proteiinin entsyymituoteiden hajoitatmisessa on myöhempiä löytöjä kuin vain yllä mainitut excitotoksisen vaikutuksen taustalla merkittävänä entsyyminä oleminen NAAG/NP järjestelmässä )

  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar