Jos tuntee aineenvaihdunta kartan jossa aminohaposta fenylalaniinista äsin muodostuu dopamiinia, käsittää että dopamiinin muodostumisen vaje on vain signaali siitä että noradrenaliinia ja adrenaliiniakaan ei voi muodostua riittäviä määriä. tästä näkökohdasta katsoin tänään kirjastossa, mikä on sympaattisen hermoston tilanne parkinsonin taudissa. loppusanana neuropatologisessa kappaleessa oli tämä: Anatomisten löytöjen listasta pitäisi olla ilmiselvää, että vaikka parkinsonin taudin neurokemiallisen patologian biokemiallisia merkkejä onkin dopamiinista tyhjä Corpus striatum, niin tässä taudissa on tapahtunut haitallisia muutoksia laajassa neuronijoukossa: kaikissa dopaminergisissä, noradrenergisissä, serotonergisissä ja kolinergisissä neuroneissa. Ainoastaan hypotalamuksen dopaminergiset neuronit ovat jostain syystä säästyneet.
Kirjoitan tämän lauseen engalnniksi:
"From the list given it should be apparent that, although the biochemical hallmark of the neurochemical pathology of Parkinson disease is depletion of dopamine in the Corpus Striatum, neuronal populations affected in the disease are all of dopaminergic, noradrenergic, serotonergic and cholinergic types.
Hypothalamic dopaminergic neurons are however spared".
(Mazzuk MM, Saper CB. Preservation of hypothalamic dopaminergic neurons in Parkinson disease. Ann neur 1985; 15: 552-555.
Artikkeli, jota katselin tänään biomedisiinisessä kirjastossa, oli vuodelta 2002. Katsoin kappaletta 11 ja 20.
Kirjotitajat: Jean Pintar HUBBLE, M.D., Carolyn Weeks, B.S:
Autonomic Nervous System Dysfunction . Ohio University, Columbus, USA.
(Artikkeli kuuluu amerikkalaiseen kirjaan: Parkinson disease. Diagnosis and Clinical Management 2002).
Mitenkähän nykyterapia ottaa huomioon aivojen ilmeisen systeemisen sairauden tässä taudissa jonka kapean spektrin motorista komponenttia lähinnä on totuttu sympotomaattisesti hoitamaan.
Kuitenkin dopamiinihermot ovat yhdellä alueella (hypotalamuksessa) säilyneet systeemiseltä degeneraatiolta jostain syystä.
Onkohan parkinsonismin taudin kokonaiskäsityksessä jotain paradigman laajentamista vaativaa. Sitä paitsi jos oireisto on vähemmän motoriikan aluetta siirretään diagnostiikka mentaalisiin ryhmiin vaikka kyse on ehkä samasta systeemitaudista. Aminohappoaineenvaihdunnat jotka ovat mukana: fenylalaniini, tyrosiini, tryptofaani, metioniini, seriini. tuon ylläolevan luettelon perusteella - ainakin.
oksidatiivinen stressi on havaittu . raudan sijoittautuminen toxisesti, ei -ferritiinitavalla.
torsdag 26 maj 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar