L-Seriini muodostaa pyridoksaalifosfaatin (B6 vitamiini) kanssa yhdisteen, jota sanotaan
aldimiinijohdannaiseksi. Toisessa yhteydessä on mainittu että tämä olisi
aktivoitua L-seriiniä.
Tästä muodosta L-seriiniä voidaan dehydratoida molekyyliä siten että välituote on
alfa-beeta-tyydyttämätön aldimiinijohdannainen. Se taas voi reagoida sellaisen välituotteen kanssa kuin homocysteiini (Hcy) ja saadaan tuottumaan tärkeää cystationia (CSH) ja siitä käsin cysteiiniä (Cys). Koentsyymi B6 vitamiini irtoaa takaisin.
(Plasman liian korkeat homocysteiiniarvot ovat epänormaali asia. Ehkä tämä ylläkuvattu tie ei silloin toimi. )
Jo vuonna
1969 Harper mainitsee tästä aldimiinijohdannaisesta seuraavassa yhteydessä sivulla 289: sfingolipidien synteesia kuvatessaan:
"The sphingolipids (SPL) are phospholipids (PL), containing a fatty acid, phosphoric acid, choline, and a complex amino alcohol, sphingol (sphingosine). No glyserol is present.The synthesis of sphingosine has been studied by Brady et Koval 1958 in brain tissue.The reduction of palmityl -CoA ( aktivoitu palmitiinihappo)
to the aldehyde is the first step in the synthetic pathway.The amino acid serine, after activation by combination with vitamin B6 ( pyridoxal phosphate; " aktivoitu seriini")
and after decarboxylation, condenses with palmitylaldehyde-CoA to form dihydrosphingosine , which in the presence of a flavoprotein dehydrogenase. loses two H atoms to form sphingosine (So).
(
Kondensaatiotapahtuma vaatii myös K-vitamiinia, kuten nyttemmin tiedetään)
Kanfer et Gal 1966 showed that, in vivo, sphingomyelin (SM) is synthetized from sphingosine phosphoryl choline. This is formed by the reaction of sphingosine with CDP-choline.Sphingosine phosphoryl choline is acylated at the aminogroup by an acyl-CoA of a longchain fatty acid to form sphingomyelin."
On huomattavaa, että sfingomyeliinin alkutekijänä EI VOI TOIMIA muut seikat kuin B6 vitamiinilla aktivoitu L-seriinimuotoinen aminohappo ja kehon oman palmitiinihappoaltaan B5 vitamiinilla aktivoitu C:16 koon rasvahappo ja K1 vitamiini tarvitaan koentsyyminä.
Tässä on monta essentielliä seikkaa kyseessä.
Yksistään palmitiinihapposynteesi kehossa vaatii paljon essentiellejä rekvisiittoja.
Neuronin alueella ei voi tapahtua suurta (- massiivisena se olisi haitallistakin neuronin erityisfunktiossa-) myeliinin muodostusta päinvastoin kuin gliojen alueella, juuri tämän seriini-DL-rasemisaation välttämättömyyden takia. Seriinimetabolia ohjautuu eri tavalla astrogliassa ja neuronissa.
Kaikessa neuronia korjaavassa hoidossa pitäisi pyridoksiinin (B6) osuus myös arvioida, samoin foolihapon ja B12 vitamiinien osuus essentielleinä tekijöinä, sillä valkoisen aineen muodostuksen aivoissa pitäisi olla vähintäinkin edellytyksiltään kunnossa ainakin.
Tähän hyvin delikaattiin ja sofistiseen hienosäätöön
--jonka tarkoituksena on harmaan aivokudoksen excitatorisen toiminnan neuronikohtainen tehostaminen ja impulssin oikein ajoittunut fokaalinen sammuttaminen, jotta avoimesti uutta tietoa vastaanottava ja käsittelevä kognitiivinen aivo voisi yksityiskohdissaankin toimia hyvällä käsittely- ja päätöskyvyllä- ilman että jo päätetty asia jää roikkumaan sammuttamattomin kiertein johonkin fokukseen ottaen aivokoneistosta tyhjäkäyntiinsä funktionaalista tilaa, väsyttäen psyykkeä
en tosiaan edes kuvittele minkään orgaanisen liuottimen tai huumeen tuovan muuta kuin häiriötä, sekasortoa, mikä useimmiten kroonisena rasitteena ei voi johtaa mihinkään terveen aivon normaaliin tai parempaan uudistumiskykyyn, vaan ainoastaan progredioivaan luhistumiseen.
Arvelen kuitenkin ,
varsinkin jos henkilö on keskivertonormaali genomiltaan,
että toksisten tekijöitten poisjättäminen ei ole oikeastaan koskaan liian myöhäistä, sillä normaalilla ruoalla ja elämänmenolla
genomi käynnistää uudestaan korjaantumismekanismeja.
Saattaa olla kuitenkin hyötyä myös erityisten essentiellien ravintotekijöitten hieman suuremmasta annoksesta päivittäisessä ruoassa kuin vain mitä tavallinen ruoka antaa, jos on ollut pitkiä puutosjaksoja, varsinkin jos ruoan totaalimäärä on ollut liian pieni tai liian yksipuolinen.
Mitä suomalaisiin tulee yleisesti ottaen
tulisi altistaa itseään sopivasti UV:lle, käyttää D-vitamiinia, kalanmaksaöljyä, kalaa
kasvisöljyjä, salaatteja, vihreää ravintoa, vihanneksia, hedelmiä, juureksia
mitä vähemmän raffinoitua sokeria, sitä edullisempaa,
mitä vähemmän käristettyjä ja ylikuumennettuja elintarvikkeita, sitä parempi,
siemeniä, pähkinöitä, manteleita, sesamia, soijaa, keltaista maissia, muita etelän papu ja herneversioita
Mieluumminkin mausteita, eikä niinkään pelkkää vahvaa suolaa ainoana mausteena. Suola ei ole mauste, vaikka makuaistin kautta valitaan sen käyttötaso.
Mitä veteen tulee, Suomen vedet ovat vähämineraalisia verrattuna mantereen korkeavuoristen maitten vuoristoperäisiin juomavesiin.
Ajan mittaan tästä voi olla devioiva vaikutus kansanterveyteen kun vertailee eri kansoja esim ruotsalaisia ja suomalaisia.
Veden laadun tarkistus kautta valtion on kansanterveyslaitoksen tärkeimpiä tehtäviä.
Ja mitä aktiiviin ajatteluun tulee, kaikkea aktiivia ajattelua ja toimintaa ja liikuntaa tulisi harrastaa ehkä enemmässä määrin kuin mitä nyt sodanjälkeisenä hyvinvointiaikana on tehty, koska kerran neurodegeneraatiiviset sairaudet alkavat saada yliotetta hyvinvointikansoissa kaikkialla.
(Kehon) Liikunta on liian vähäisästä keskivertokansalaisella Pohjoismaissa.
Liikuntatekijän puuttumista ei voi korjata mitenkään millään alternatiivilla,
kuten ei voi korjata aktiivia ajateluakaan ja tahdonalaista toimintaa.
Niistä aiheutuu se synapsitoiminnan ja bioelektrisen virran oikea suunta valvetilan aivofunktioon, mikä siten tekee normaalin unen aikana resetting funktion ja antaa metabolisen toimintamahdollisuuden gliasolukolle, jonka tehtävä on varustaa neuroni.