Leta i den här bloggen

lördag 2 oktober 2010

Glutamiini Q ja glutamaatti E pohdinnassa edelleen

Joku toinen on pohtinut näitä samoja asioita ja katson tästä suomennosta, mihin tulokseen muut ovat päätyneet.

LÄHDE: -Glutamine And Glutamic Acid
LÄHDE: HealthVitaminGuide .com

Suomennosta

Glutamiinihappoa voi keho biosyntetisoida mm koko joukosta muita aminohappoja kuten ornitiinista ja arginiinista käsin. Kun glutamiinihappoa (Glu, E) vielä amidoi yhdellä typpiryhmällä saadaan glutamiinia (Gln, Q). Koska glutamiinihapolla on päädyissään karboksyyliryhmät-COOH se on aspartaatin(Asp, D) kanssa niitä ainoita aminohappoja, joilla on fysiologisessa pH-miljössä negatiivinen varaus.

(Kommenttini: Asp ja Glu ovat aivoissa toimivat excitatoriset aminohapot)

Tämä negatiivinen varaus tekee glutamiinihaposta hyvin polaarisen ja sen takia se havaitaan usein molekyylin ulkopinnalla ja entsyymeissä ja se on vapaa tekemään interaktiota solunsisäiseen nestemiljööseen.
Molekulaarisesti ottaen glutaamiinihappo inkorporoituu proteiineihin suhteessa joka on 6,2%:nen verrattuna muihin aminohappoihin. Glutamiini on yksi 20:stä struktuuriaminohaposta proteiineissa.

Glutamine is the most abundant amino acid in the body.

Glutamiini on kehon kaikekin runsain aminohappo. Yli 61% lihaksista on glutamiinia. Siinä on kaksi ammoniumryhmää, josta toinen on peräisin sen edeltäjäaineesta glutamiinihaposta ja toinen on poimittu veren vapaasta ammoniumista.

Glutamine is involved in more metabolic processes than any other amino acid.

Glutamiini osallistuu useampaan metaboliseen prosessiin, mitä mikään muu aminohappo.

Glutamine is converted to glucose when the body as an energy source requires more glucose.

Glutamiini muuttuu glukoosiksi, kun keho energiavarastona vaatii enemmän sokeria. (Kommentti: Glutamiini on glykogeeninen aminohappo)

Glutamine assists in maintaining the proper acid/alkaline balance in the body, and is the basis of the building blocks for the synthesis of RNA and DNA.

Glutamiini avustaa sopivan happo-emästasapainon ylläpitämisessä kehossa ja se on perusrakenneyksikkö, kun aletaan syntetisoida RNA ja DNA moduleita (puriinia ja pyrimidiiniä).

In animal research, glutamine has anti-inflammatory effects. Glutamine also decreases the craving for sweets and sugar, which is beneficial to people wishing to lose weight.

Eläinkokeista tiedetään, että glutamiinilla on anti-inflammatorista tehoa. Se myös alentaa sokerin ja makean tarvetta, mikä on edullista niille, jotka koettavat pudottaa painoaan.

Glutamic acid (glutamate) is a non-essential (can be made by the body) amino acid used by the body for a variety of functions. Glutamine and glutamic acid are somewhat interconvertible.

Glutamiinihappo on sellainen mitä keho voi tehdä ja keho käyttää sitäkin monenlaisiin funktioihin. Glutamiini ja glutamiinihappo voivat muuttua toisikseen.

Glutamic acid is also a component of folic acid and a precursor of glutathione, an antioxidant.

Glutamiinihappo eli glutamaatti on foolihapossa osana ja se on glutathionin (GSH) prekursoriaineita. GSH kuuluu antioksidanttijärjestelmään.

Yleensä ihminen saa päivittäin glutamaattia tarpeeksi ravinnossa, joten vain yksilöllisessä proteiinin puutteessa voi tulla vajetta glutamaatista.

Under normal circumstances, humans can meet their glutamate requirements directly from the diet ---so only an individual deficient in protein would become deficient in glutamic acid.

Glutamiinin ohella kulkee kaliumia veri-aivoesteen läpi. Glutamiinia on paljon lihaksessa ja koska sitä menee helposti aivojen puoelle sitä sanotaan aivojen suberb brain fuel, superpolttoaineeksi. Jotkut kutsuvat sitä nimellä smart-vitamin, vaikka se ei ole ollenkaan mikään vitamiini.

Glutamiinihaposta voi syntetisoitua GABA, jonka funktiot voat jossain mielessä vastakkaisia. (Kommenttini: Glutamiinihappo on excitatorinen hermonvälittäjä aine ja GABA on inhibitorinen.)

Glutamiinihappo on harvoja ravintoaineita jonka pääsy veriaivonesteen läpi on hyvä ja se on ainoa, jonka avulla saadaan poimittua vapaata ammoniumia ja täten detoksikoitua aivojen puolella, sillä vapaa ammonium on aivoille myrkyllistä. GABA muoto ei pääse veriaivoesteen läpi.

Glutamiinihappoa pidetään "aivoruokana", koska se parantaa henkistä kapasiteettia ja sillä maineella sitä on käytetty monenlaisin eri indikaatioin kuten depressioiden, väsymyksen alkoholismin, epilepsian ym hoitoon.

Koska glutamiinin osuus resurssiaineena hermostolle on niin tärkeä niin stressin, sairauden tai kirurgian aikana voi vapautua kolmas osa lihasten glutamiinivarastoista hermoston käyttöön. Luonnollisesti lihakset heikkenevät. Lihasten glutamiinin katoa voi ehkäistä L-glutamiinin annolla , sanoo tämä nettilähde. (Kommenttini: mielestäni energiapitoinen hiilihydraatti ja proteiiniravinto estää lihasten heikentymisen em tapauksissa).

Tämä nettikohta mainostaa L-glutamiinilisää, mutta itse olen aiemmin kuullut tästä mainittavan vain alkoholismin vieroitusvaiheen hoidossa, sillä kramppeja selviytymistä kerrotaan voitavan ainakin lyhentää ja heräämistä nopeuttaa glutamiinilisällä Myös voidaan kohottaa immunologista vastustuskykyä, edistää haavojen paranemista.

Nettikohta varoittaa ottamasta L-glutamiinilisää, jos on munuais tai maksaongelmia ja vaaraa ammoniumin kertymästä, Reyen oireyhtymää ym sen kaltaista.

  • Kuten tästä näkyy, tässäkään ei puhuta ravinnon runsaasta glutamiinista vaan terveysfirman L-glutamiinisupplementtia koetetaan mainostaa, joten käänsin vain muutaman lauseen.
  • Ongelma aivojen ( excitatorisen) glutamaatin suhteen on hieman komplisoidumpaa kuin tämä asia. Kyse neuronaalisessa glutamaatissa on erittäin pienistä, hyvin hanklalasti mitattavissa olevista konsentaatiosta, verrattuna ruokaan, josta puhutaan gramma mitoilla.
  • Ruoka on sikäli kyllä otettava huomioon, jos sen pilkkoutumisessa on allergisia reaktioita ja intoleransseja, jotka haittaavat glutamiiniaminohapon entsymaattista karttaa. Esim entsymaattinen puute jossa ei ravinnon glutamiiniketjua saada pilkottua yksittäisiksi aminohapoiksi, on hankala tilanne. Silloin jää pätkiä ja oligopeptidejä kiertämään vereen allergeeneinä.
  • Tässä onkin suuri ongelma-. Apu on , jos keksitään, miten kasvisperäiset lujat glutamiiniketjut qqqq ja tiiviit sekundääripakkaukset pqqq ym voidaan hydrolysoida ja saattaa ihmiskeholle helposti absorboituvaan muotoon ja täten allerginen sensorijärjestelmä kierrettyä. Kyse on kehon MAKSI-aminohaposta, jonka aineenvaihdunnan vasta-aineet voivat vikuuttaa mitä tahansa elintä.
  • Lisäksi moni virus rakentaa itsensä noista ketjuista pq ja qqqq, joten antivirusjärjestelmä herää viljan qqqq rakenteesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar