Leta i den här bloggen

torsdag 29 november 2012

Kaikki joukolla jäätä särkemään...

Tarkoitan tässä sitä, että  tänä vuonna  ilmenevät nuorison ja nuorten aikuisten pandemiarokotuksen jälkeiset narkolepsiatapaukset  on jollain tavaalla saatava parantumaan, koska tulehdus on vielä  lyhytaikainen. Aivoston sairausprosessi on koetettava jarruttaa. Mutta kuten tiedetään narkolepsian parantaminen ei ole ennenkään onnistunut lääkärikunnalle,  joten tämä on ala, jonka tieteelle pitää aukaista portit kaikin tavoin. Lähdetiedon on myös tultava koko kansalle ymmärrettävään muotoon.
On tärkeää tietää aivon perusrakenteet - ja toimintatavat  sellaisilla sanoilla, että kaikki ymmärtää.
Aivot on sitäpaitsi niin iso laitos, että joka lääkärille riittää kertaamista  aivon kaikissa osissakin ja uutta tietoa tulee aivan joka päivä  internetiinkin tieteen taholta.
Kovin  haittaavaa on,  jos ei kaikilla maailman lääkäreillä  ole latinaa perusterminologiana joka asialle, sillä on todellinen taksonominen  everestin retki tehdä joka kielelle omat nimitykset joka ainoalle latinalaiselle termille ja sitten sen jälkeen siinä baabelissa koettaa kommunikoida.  Olisi ikäänkuin sienien tai kukkien tai yleensäkin flooran ja faunan   suomalaisten nimien ja niitten ruotsalaisten   tai meänkielisten versioitten kanssa  hantteeraaminen  saman pöydän ääressä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar