Leta i den här bloggen

onsdag 25 april 2018

Tyrosiini- dopamiini aineenvaihdunnan peruskartata

Dopamiini  kehossa on ravintoperäistä tuotetta, sillä  aminohappo fenylalaniini ja tyrosiini, josta käsin sitä syntetisoituu, ovat rakenteiltaan aromaattisia aminohappoja ja  sen verran kestäviä, että  kehon dopamiinit on jätetty ravintoperäisen saannin varaan. näiden essentiellien ja  maapallolla joka puolella saatavien  ravintoperäisten  aminohappojen varaan.
Dopamiinista lisäksi kehkeytetään ihmisen ultraviolettisäteilyn suoja, ihopigmentti, joka taas on adaptoitunut maanosassa vallitseviin  ulkoisen söäteiklyn  olosuhteisiin ( erivärisiin pigmenteihin valkeasta punervaam kellervaan ja ruskeaan ja mustaan, mutta kehossa sisäisesti  kuitenkin   dopamiiniperäinen   normaali  pigmentti on  mustan ruskeaa  kuten silmnpohjan pigmenttisouluissa, aivon  susbtantia nigrassa.  Melanomasyövissä  voi  kuitenkin olla  kaikkia sävyjä havaittavissa, vaaleanpunaisesta mustaan.
 http://www.mdpi.com/ijms/ijms-17-01753/article_deploy/html/images/ijms-17-01753-g013.png

 Pigmentin muodostus on tavallaan hyödynnystietä vaikeasti metaboloitavista aromaattisista  fenyylirakenteista ( fenylalaniini). Mikä  sivutie dopasta ja dopamiinista  on edullisin aivojen funktiolle, sen voivat tiedemiehet ratkaista.  Jos  punnitsee kansoja dopamiiniperusteisten  sivuteiten  mukaan ja aktsoo esim genosidisen käyttäytymisen astetta, ei ole suuria eroja behavioristisesti.  Toisaalta   intelligenssin suurimpia heijastajia on huumorintaju, toleranssi, humaniteetti.   Niidenkin perusteella voi jakaa   ryhmiin.   Depression ilmeneminen  voi olla  myös yksi mittapuu. Toksiset  tuotteet  keskushermostossa silloin kun ei ole tätä pigmenttiin menevää sivutietä, aroamaattisten molekyylien poistossa  voivat vaikuttaa esim  aggressiivisuuteen.  Aurinkoa ei pitäisi kieltää keneltäkään. Ei ole ainakaan Luojan tarkoitus,  vaan aurinkoa pitäisi  sallia hyville ja pahoille niin sanotusti.  Kun olmimaisen talven jälkeen otetaan Pohjolassa aurinkoa puolimasennuksessa, ensimmäiset  pigmentin muodostumat vaikuttavat keltaisilta johtuen ihon urokanihapon reagoimisesta  ultraviolettisäteilylle.

Vain minimaalinen osa  näistä " tapettiainesaminohapoista   8 Phe, Tyr)  tarvitaan  selektiiviselle  neuronijoukolle, joka tekee tyrosiinista  dopamiinia paikallisesti aivoissa.  Dopamiini ei pääse veriaivoesteen läpi aminirakenteen takia, vaan  neuronin täytyy tehdä sitä paikallisesti aivoissa hyvin rajallisilla kapasiteeteilla. 

Kuitenkin  juuri näiden   dopamiinineuronien  kohtalo on joutunut vaakalaudalle, koska   huumetulva kohdistuu juuri niihin ja ylirasittaa  pienten dopamiinirakkuloiden  tuotannon ja tyhjentää niiden  varastot hermopääteistä   lyhyessä ajassa.  Jatkuva neuronien uuvutus toistuvilla  epäfysiologisilla huumeannoksilla lopulta aiheuttaa neuronituhoa , jolloin tulee esiin  neuronivälittäjäaineen puutteen oireet.  Sama uuvutus  tapahtuu myös noradrenaaliinineuroneille ja serotoniinineuroneille.  eikä  vain  siksi että  ylisuuret stimulukset toistetaan,   vaan toistaminen tapahtuu neurotoksisilla  molekyyleillä, jolloin lopulta  neuronit tuhoutuvat.

Aika yleistä uutisista  päätellen  on nuorison huumeiden käyttö.  Insikti puuttuu siitä, että aivot  vaurioituvat,  kun niitä vaurioitetaan.  Huumeiden  myynti  nuorille on  henkeä uhkaavan vaarallinen asia. ja onneksi on sen mukaisia asenteita  joillain valtioilla ainakin. Valtion  kalleinta omaisuutta on uusi sukuolvi jonka aivot ovat terveet.  Ulkoa tuotetut  huumeet ovat valtiovihollisten strategioita.  
Nuorta kansaa kuolee niihin - USA  on esimerkeistä ykkösiä.  Tässä on kuitenkin ihan  turhaa sanoa enempää, sillä huumeet on suunnattu alaikäisten viettikeskuksiin, joita ei ole opittu edeltä tuntemaan ja hallitsemaan eikä sitten enää post festum  omata mahdollisuuksia  realiteettitestiin.  Asenne huumeisiin vääristyy heti  juuriltaan  ja  lopulta huumeita käyttävät tai käyttäneet tai  muille välittäneet   muuttavat lakeja eduskunnassa edukseen tai  vieraitten valtojen rikollisten eduksi:  pahin skenaario.

 Huumeet ovat  yksi neuronien tuhoaja.
Virukset ovat toinen.
 On viruksia, joita osataan pelätä ja joita vastaan suojaudutaan, kuten  rokkoja ja influenssaa. Kummallista,  että HIV, joka on neurotroopponen ja neuronituhoaja, ei saa samanlaista   reaktiota aikaan ja jatkaa pandemista kulkuaan ilman että edes käytetään sanaa pandemia.


Bildresultat för Tyrosine, Dopamine, Dopacrome, Substantia nigra , neurone

http://www.mdpi.com/ijms/ijms-12-00506/article_deploy/html/images/ijms-12-00506f1-1024.png


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar