Leta i den här bloggen

måndag 22 oktober 2012

Multimodaalinen integraatio

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11997686

Neuroreport. 2002 May 7;13(6):779-83.

Spatial coincidence modulates interaction between visual and somatosensory evoked potentials.

Source

Institute of Physiology, Medical University Lübeck, 23538 Lübeck, Germany.

Abstract

The time course of interaction between concurrently applied visual and somatosensory stimulation with respect to evoked potentials (EPs) was studied. Visual stimuli, either in the left or right hemifield, and electric stimuli to the left wrist were delivered either alone or simultaneously. Visual and somatosensory EPs were summed and compared to bimodal EPs (BiEP, response to actual combination of both modalities). Temporal coincidence of stimuli lead to sub-additive or over-additive amplitudes in BiEPs in several time windows between 75 and 275 ms. Additional effects of spatial coincidence (left wrist with left hemifield) were found between 75 and 300 ms and beyond 450 ms. These interaction effects hint at a temporo-spatial pattern of multiple brain areas participating in the process of multimodal integration.

KOMMENTTI: 
Olen nyt asettanut joitain  artikkeleita, jotka valaisevat aivojen keräämän muistiaineksen kertymistä ja  kronologisoitumista. Puu kasvaa ja tekee vuosirenkaita. Aivojen neuronaalinen kronobiologia tekee  muistijälkeä, jotka  multimodaalisesti  integroidaan ja vahvistetaan ja päivitetään monen aistiradan antaman informaation kautta ja tämän takia ihminen on jatkumossa: kokee elämänsä olevan  jatkumoa, ympäristönsä oelvan tilavuutta, jolla on jatkuvia omianisuuksia jne. 
Näyttää olevan  muuten aivan aktuellina aiheenakin PubMed artikkeleissa tuo timing kaikin tavoin.

Jos tämä funktio,  multifunktionaalinen jatkuvuus katkeaisi,  ihminen ei tulisi toimeen yhteiskunnassa eikä edes kotonaan, koska hän voisi unohtaa hetkestä toiseen kaiken olennaisen olemassaolon. 
Tämän takia tiedemiehet  selvittävät miten  muistijälki koostuu ja mitkä tekijät sitä vahvistavat  ja integroivat. Tietyisti  vanha hyvä neuvo on: kertaus on opintojen äiti.  Samanaikainen näkö  ja kuulohavainto vahvsitaa  havaintoa. Samoin  asian  sanominen ääneen tai jopa  laulaminen- jos asiaan sopii, vahvsitavat kaksin kerroin  jotain  integroitavaa. Samoin  objektin koskettaminen kådellä( hahmottaminen) tai esim  jonkin tekstin kirjoittaminen tuo myös lisää muistifunktiota.
Tässä voi sitten  pohtia , mitä merkitsee että nykyään tuskin kirjoitetaan kynällä, vaan sen sijaan naptutetaan tangenteilla   tekstiä.  Tietysti muistijälkeä tulee  tangentin naputtamisesta, kuten  viulunsoittamisesta  tai pianon soittamisesta.Kaikilla näillä erilaisilla funktioilla on jokin projektinsa aivoissa,  tapahtuu multimodaalista integroitumista.
Myöhemmin suomennan  näitä muistiin ottamiani artikkeleita.
Ihminen ei voi ladata muistia kuten puu puuainesta, vaan ihmisen muistiaines pitää kuitenkin  kerätä aivojen volyymiin paakoppaan, joten siellä täytyy olla hyvä aineenvaihdunta, jotta ollenaiset ja vitaalit  asiat ja henkilön  itsensä tärkeiksi  printaamat  asiat valiutuvat ja epäolennaiset  komprimoidaan biologisesti  tai poistetaan aineenvaihdunnalla.Muistissa toimii proteiinit.
22.10.2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar