Leta i den här bloggen

onsdag 17 februari 2016

ALS- Fokus inhibitoriseen signaalisilmukkaan

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/241574
Excitatorisen liikaglutamaatin jvoi vähentää dietääristä tietä kun vähentää esim  viljoja( gluteenia), jolloin  glutamiinin tuotto  on endogeenisesti  ehkä suotuisimmillaan ja  synapsi vasta-aineet  vähimmillään. siitä ryhmästä.
Entä  inhibitorisen pulen säätö? Se voi olla  myös  pahasti epätasapainossa.Miten?  Voisiko halvauiksessa olla inhibitorisen  summakomponentin osuutta,, siis latenttia kykyä toimintaan jos inhbotorinen looppi komponentti saadaan hallintaan. Parkinsonismissahan se on havaittu apomorfiinikäsittelyssä.
.
 
Neuropharmacology. 2014 Jul;82:101-7. doi: 10.1016/j.neuropharm.2013.10.003. Epub 2013 Oct 21.

Spinal inhibitory circuits and their role in motor neuron degeneration.

Abstract

In the spinal cord neuronal activity is controlled by the balance between excitatory and inhibitory neurotransmission, mediated mainly by the neurotransmitters glutamate and GABA/glycine, respectively. Alterations of this equilibrium have been associated with spinal motor neuron hyperexcitability and degeneration, which can be induced by excitotoxicity or by decreasing inhibitory neurotransmission. Here we review the ventral horn neuronal network and the possible involvement of inhibitory circuits in the mechanisms of degeneration of motor neurons characteristic of amyotrophic lateral sclerosis (ALS). Whereas glutamate mediated excitotoxicity seems to be an important factor, recent experimental and histopathological evidence argue in favor of a decreased activity of the inhibitory circuits controlling motor neuron excitability, mainly the recurrent inhibition exerted by Renshaw cells. A decreased Renshaw cell activity may be caused by cell loss or by a reduction of its inhibitory action secondary to a decreased excitation from cholinergic interneurons. Ultimately, inhibitory failure by either mechanism might lead to motor neuron degeneration, and this suggests inhibitory circuits and Renshaw cells as pharmacologic targets for ALS treatment.
Copyright © 2013 Elsevier Ltd. All rights reserved.

KEYWORDS:

Acetylcholine; Amyotrophic lateral sclerosis; GABA; Glycine; Inhibitory circuits; Renshaw cell; Spinal motor neuron degeneration


(Lisäksi:  Glysiinisignalointi voi joutua epätasapainoon senkin takia, että glysiini ja tauriini ovat molemmat suhteessa toisiinsa ja molemmilla on  siganloivaa tehtävää.  Tauriininsyntesi on vaikeampi kuin glysiinin ja siksi glysiiniä voi esiintyä liikaa, mikä pulestaan  vahvistaa sekundäärisesti glysiinivälitteisyyttä neuroneissa.  Inhibitoriset neuronaaliset  takakytkeytymisjärjestelmat ovat hyvin sofistisia- joskus luin niistä alkoholismia käsittelevästä teesistä, mutta nyt en kyllä tähän löydä sitä teesiä mistään. Siinä oli  teudiinimuodoilla ja glysiinillä  merkityksensä.
Sapessa tämä taas näkyy konjugaattienvaliutumistasossa.
 On arveltu että tauriinia pitäisi  ehkä saada ravinnossa. essentiellisti tai tukena jo ihan  sappihappojen ja  mikrofloran  säätelyyn.
Tässä pitäisi  tarkistaa niiden moelmpien osuus välineuroneissa.
 Keveästä dieetistä ei varmaan ole haittaa, ettei ainakaan  toksista materiaalia kerry neuronitason  aineenvaihduntaan.
Eikös  ole myös  mainittu statiineista jotain säätelevää hyötyä neurodegeneraatiossa.  ehkä juuri  gly-tauriini tasapainon luomisessa.
Atorvastatiinia on kovasti jo tutkittu:http://alsn.mda.org/article/als-research-roundup-september-2007
Se asia mikä siinä lienee  edullinen on Na/tauriinii-kuljetuksen geenin  ylössäätäminen, mutta   se vaikuttaa niin moniin geeneihin muutenkin, että summavaikutus on epäilyttävä ALS:n varsinaiseksi täsmäterapiaksi- sitä se ei ole, ehkä toisilla  päinvastoin.
 Tauriinin  ja GABA:n  aineenvaihdunnan edellytykset ovat:   essenttiellien puolelta mm B12-funktio ja rikkiaineenvaihdunnan tasapaino ( K-vit), sulfaattien  normaali aineenvaihdunta.
  Dietäärisesti ajatellen  essentiellien saanti ja  liian tyhjien kalorien ja varsinkin liian proteiinin ja  sokerin välttö olisi eduksi.  Siis dietääriseti pitäisi limboa, ihankuin vain  ajatellen syöttää neuronia ja aivoa, puhdas vesi  tietysti on tärkeää. Olen tosin sitä mieltä, että pitäisi aallo9ttaa proteiinin saanti jos on häikkää metaboliassa. siis esim joka toinen päivä runsaammin ja  välipäivinä  vihannes, hedelmäpitoista.  Ainakin nivelien  aineenvaihdunnalle sopii sellainen.
Tahdonalainen ajatteleminen on tärkeää, koska se pitää yllä sitä  aivojen metabolista pyörää, jossa  glutamiinihappo muuttuu myrkyttömäksi - passiivinen  hoito tietysti pitää hermoratoja  signaalin alaisina.  Kyse voi olla aikatekijästä, että löydetään jokin  täsmäapu. 
ALS on mielestäni  jollain tavalla ehkä etiologialta sokeassa pisteessä koska toksinen fokus on vaikea  kartoittaa kaikilta vaikuttavilta faktoreilta.   Se on niin  vaikeassa  rajapinnassa kuin vain voi olla. Synapsitiedekin on aika  nuorta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar